Westminster Abbey

Westminster Abbey

Een bezoek aan de beroemde Westminster Abbey is tijdens je city trip naar Londen zeker een must!

De abdij is een van de populairste bezienswaardigheden in Londen, een werkende kerk en architectonisch meesterwerk dat meer dan 1000 jaar geleden is gebouwd als Benedictijner klooster, maar koning Edward de Belijder herbouwde Westminster Abbey in 1065. Het beroemde gotische gebouw dat je tegenwoordig ziet, werd gebouwd door Hendrik III.

De Westminster Abbey is wereldberoemd, onder andere vanwege TV-uitzendingen, waarbij miljoenen mensen over de hele wereld getuige waren van kroningen, begrafenissen en koninklijke bruiloften. In 2011 vond er wederom een beroemde bruiloft in Westminster Abbey plaats: Prins William van Wales en Miss Katy Middleton trouwden op vrijdag 29 april 2011 in de Abdij.

De kerk is echt een unieke plek met een rijke geschiedenis. Westminster Abbey is de laatste rustplaats voor beroemde monarchen als Edward I, Hendrik III, Hendrik V en Hendrik VII, Elizabeth I, Bloody Mary en Mary, Queen of Scots. Daarnaast worden beroemde politici, wetenschappers en musici zoals Winston Churchill, Isaac Newton en Charles Darwin herdacht in de kerk.  In de Poets’ Corner vind je gedenktekens voor William Shakespeare, Charles Dickens en vele anderen.

Westminster Abbey Gardens

Oorspronkelijk werd Westminster gebouwd als een klooster en daarom ziet u prachtige groene tuinen, waar je kunt ontspannen. Er zijn drie tuinen in Westminster Abbey: College Garden, de Garth en The Little Cloister.

Locatie en vervoer

Westminster Abbey bevindt zich in het centrum van Londen, dichtbij de Houses of Parliament en de wereldberoemde Big Ben.

De beste manier om naar de abdij te reizen is het gebruik van openbaar vervoer. De stations St James’s Park (District en Circle Lines) en Westminster (Jubilee, District en Circle Lines) zijn allemaal dicht bij de Westminster Abbey. Ook stoppen de reguliere rode Londense bussen ook dicht bij de kerk.

Openingstijden

Op weekdagen is Westminster Abbey geopend van 09:30 tot 15:30. Op woensdag sluit de abdij om 18:00. Op zaterdag is het mogelijk om de kerk te bezoeken van 09:30 tot 13:45.

De abdij is een werkende kerk. Er zijn elke dag diensten en zondag is een volledige dag van aanbidding. Het is altijd verstandig om te controleren of de Westminster Abbey open is, omdat er vanwege evenementen op het laatste moment kan worden besloten om de kerk te sluiten.

Tours

Er zijn rondleidingen in de Westminster Abbey in de Engelse taal en daarnaast zijn er audiotours in het Engels, Italiaans, Spaans, Duits, Frans, Hongaars, Pools, Portugees, Mandarijn Chinees, Russisch en Japans. De Engelstalige tour is ingesproken door acteur Jeremy Irons, winnaar van een Oscar.

Entreeprijzen

Volwassenen betalen 16 GBP voor een bezoek aan Westminster Abbey. Mensen boven de 60 en de studenten die een geldige studentenkaart tonen, krijgen 3 GBP korting. De toegangsprijs voor scholieren tussen 11 en 18 jaar oud is 6 GBP, terwijl kinderen onder 11 jaar oud, vergezeld door een volwassene, gratis de kerk in kunnen.

Mensen met een beperkt zicht, gehoor of beperkte mobiliteit kunnen nog steeds genieten van Westminster Abbey. Mensen die zich met behulp van een rolstoel voortbewegen en hun begeleiders hoeven geen toegangsprijs te betalen. Er is voor rolstoelers een speciale ingang aan de noordkant van de Abdij.

Er gelden speciale tarieven voor gezinnen, groepen en scholen

Westminster Abbey Shop

Na uw bezoek aan Westminster Abbey, vind je in de Westminster Abbey Shop een ruime keuze aan geschenken, boeken, ansichtkaarten en souvenirs.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes