Madame Tussauds Londen

Madame Tussauds London

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Londen is Madame Tussauds.

Wil je bekende sportsterren zoals David Beckham, Lewis Hamilton en Cristiano Ronaldo zien tijdens je city trip naar Londen? Of wil je dicht bij de Britse koninklijke familie komen? Of bent je meer geïnteresseerd in popsterren, wereldleiders en Hollywood-sterren zoals Lady Gaga, Tony Blair of Angelina Jolie? Dan moet je de hoofdstad van Engeland niet verlaten zonder een bezoek aan Madame Tussauds, het beroemde museum met wassen beelden.

Het museum werd al in 1835 opgericht en verhuisde in 1884 naar de huidige locatie aan de Marylebone Road.

Vervoer

Met de metro

Het dichtstbijzijnde metrostation is Baker Street. Het museum ligt op twee minuten lopen van het station. Baker Street metrostation bereik je met de Bakerloo, Circle, Jubilee, Metropolitan en Hammersmith & City Underground.

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Marylebone Station. Na het verlaten van het station, ligt Madame Tussauds Londen op 10 minuten loopafstand.

Met de bus

Alle toeristische bussen in Londen stoppen bij Madame Tussauds. Ook kun je een reguliere Londense buslijn nemen. Busdiensten 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 189, 205, 274 en 453 gaan allemaal naar het beroemde wassenbeeldenmuseum.

Met de auto

Marylebone Road ligt in het verlengde van de A40, een van de belangrijkste routes in en uit Londen. Wanneer je met de auto gaat, vergeet dan de London Congestion Charge niet. Deze loopt van maandag tot en met vrijdag. Er is een nabijgelegen parkeerplaats gelegen op Marylebone Road.

Openingstijden en Toegangsprijs

Madame Tussauds Londen is tijdens het hoogseizoen dagelijks geopend van 09:00 uur tot 19:30 uur. Tot en met 18:00 uur kun je naar binnen. Tijdens de zomerpiek sluit het museum haar om 20:30 uur.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 28 GBP, terwijl de tickets voor de kinderen 24 GBP zijn. Gezinnen kunnen het wassenbeelden-museum bezoeken voor een totaalprijs van 99 GBP.

Als je je bezoek aan Madame Tussauds combineert met andere beroemde attracties in Londen, zoals bijvoorbeeld de London Eye of Sea Life London Aquarium, dan kun je besparen op de prijzen door een combi-ticket aan te schaffen.

Naast de hierboven genoemde tickets, Madame Tussauds biedt ook Priority Access-, Flexi-en Groep-tickets.

Als u online boekt, ten minste de dag voordat u bezoekt, krijgt u een korting van 10%. Het is ook mogelijk om via de telefoon te boeken, maar dan krijgt u geen korting.

Special Tours

Voor personen of organisaties die op zoek zijn naar een speciaal evenement, biedt Madame Tussauds een VIP-arrangement buiten de openingsuren.