Bezienswaardigheden
1 min leestijd

10 Downing Street

Downing street Londen

10 Downing Street in Londen is al honderden jaren het adres van de ambtswoning van de Britse staathoofden. Tegenwoordig woont de Britse premier er.

Het gebouw bevat een groot aantal kantoren en historische kamers, waar staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders worden ontvangen. De zwarte deur van 10 Downing Street is wereldberoemd, aangezien er veel foto’s worden gemaakt met wereldleiders voor 10 Downing Street en daarnaast houdt de Britse premier met grote regelmaat een toespraak op deze plek. Daardoor is de deur van 10 Downing Street de meest gefotografeerde deur ter wereld. Een interessant feit is overigens dat de zwarte deur geen sleutelgat heeft.

Daarnaast is het ook een interessante bezienswaardigheid in Londen om te bezoeken. Het ligt in de buurt van andere interessante attracties in de Engelse hoofdstad, zoals de Big Ben en Buckingham Palace.

Houd er overigens wel rekening mee dat de veiligheidsmaatregelen rondom 10 Downing Street in Londen streng zijn, waardoor je de deur van enige afstand zal moeten bekijken.

[wp_campaign_1]

Sheraton-Park-Tower-Londen
Vorige Artikel

Selfridges-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen