Blog
1 min leestijd

150 jaar Underground in Londen

De metro van Londen is de oudste ter wereld en in 2013 heeft men gevierd dat de  ‘Underground’ anderhalve eeuw geleden begon te rijden.

De begintijd van de Londense metro verliep trouwens niet vlekkeloos: in 1863, toen men begon met de ondergrondse in de hoofdstad van Engeland, zette de transportmaatschappij treinstellen in die aangedreven werden op stoomkracht. De stoom die de treinstellen produceerden zorgde voor veel overlast op de metrostations in Londen. De eerste metrolijn liep tussen Paddington en Farringdon Street.

Tegenwoordig vervoert de London Underground (LU) meer dan een miljard reizigers per jaar, meer dan alle treinreizigers in Groot-Brittanie samen. De LU bestaat uit elf verschillende lijnen, beslaat meer dan 400 kilometer aan rails en doet 275 metrostations in Londen en omgeving aan. Per dag maken er meer dan 3 miljoen mensen een trip met de Underground.

London Transport Museum

Als je geinteresseerd bent in de geschiedenis van het transport in Londen, dan is een bezoek aan het London Transport Museum bij Covent Garden zeker een must!

Gerelateerde artikelen