Uitgaan
2 min leestijd

Afternoon Tea in Londen

De afternoon tea is een typische Britse traditie, die ook in Londen zeer populair is. Op verschillende plekken in de Britse hoofdstad is het mogelijk om heerlijk van thee te genieten en scones met clotted cream en andere lekkernijen te eten.

Geschiedenis van afternoon tea

De historie van de afternoon tea gaat terug naar 1830, toen de hertogin van Bedford deze traditie startte. Tot die tijd zat er een behoorlijke tijd tussen een relatief lichte lunch en diner, dat over het algemeen later werd gegeten dan tegenwoordig. Omdat zij in de namiddag trek kreeg in versnaperingen, verzocht zij rond een uur of vier om thee, cake en sandwiches. Omdat de hertogin een prominente persoonlijkheid was in London, kreeg haar afternoon tea al gauw navolging.

Verschil afternoon tea en high tea

De termen ‘afternoon tea’ en ‘high tea’ worden regelmatig met elkaar verwisseld, terwijl er wel degelijk een verschil is tussen beide maaltijden.

Een afternoon tea bestaat uit thee en/of koffie, scones met clotted cream, kleine sandwiches met onder andere komkommer en zalm en kleine zoete hapjes. Over het algemeen wordt de afternoon tea tussen 15:00 en 17:30 geserveerd.

De high tea wordt later dan de afternoon tea geserveerd en is ook een zwaardere maaltijd met onder andere vleeswaren en pies, alhoewel het een lichtere maaltijd is dan diner. Bovendien wordt er meestal wijn of champagne gedronken bij een high tea en geen koffie en/of thee.

Afternoon tea in Londen

De afgelopen jaren is de afternoon tea in Engeland weer populair geworden en Londen is een van de afternoon tea – hotspots. Met name in de tophotels in de Engelse hoofdstad kun je van een heerlijke afternoon tea genieten.

Bekende hotels in Londen die je kunt bezoeken voor een afternoon tea zijn onder andere Claridges, The Dorchester, The Athenaeum (winnaar van de Tea Guild Top London Afternoon Tea Award 2012), The Ritz, The Goring (winnaar Tea Guild Top London Afternoon Tea Award 2013) en The Savoy.

Gerelateerde artikelen