Bezienswaardigheden
2 min leestijd

Big Ben

Big-Ben-Houses-of-Parliament

De Big Ben is een van de populairste bezienswaardigheden in Londen en deze toeristische attractie trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

De klok is een van de zwaarste klokken ter wereld, met een gewicht van 13.195 kilogram, een diameter van 2,7 meter en een klepel die maar liefst 203 kilogram weegt. De klok slaat alleen op de hele uren, de kwartieren worden geluid door kleinere klokken. De toren van de Big Ben is 96 meter hoog.

Geschiedenis van de Big Ben

De klok van de Big Ben werd ontworpen in 1856 en op 31 mei 1859 konden de Londenaren voor het eerst de genieten van het geluid van deze klok. De herkomst van de naam ‘Big Ben’ is niet helemaal duidelijk, maar het is meest waarschijnlijk dat de naam is afgeleid van Sir Benjamin Hall, die betrokken was bij de bouw van de klokkentoren en een man van formaat was. Sindsdien wordt niet alleen de klok zo genoemd, maar de gehele toren.

Big Ben bezoeken

Het is uiteraard mogelijk om de Big Ben vanaf de buitenkant te bewonderen, maar het is helaas niet mogelijk om de klokken zelf in de toren te bezoeken. Zelfs voor ingezetenen van Groot-Brittanie is dit een uitdaging, aangezien ze dan contact moeten opnemen met hun lokale vertegenwoordiger van de overheid. Zelfs op deze wijze is het een uitdaging en dient men minimaal een half jaar te wachten.

Hoe reis je naar de Big Ben in Londen?

Het dichtstbijzijnde metro station is Westminster, waar de underground van de Circle Line, District Line en Jubilee Line stoppen. De buslijnen 3, 11, 12, 24, 53, 87,88, 148, 159, 214, 381, 453 brengen je ook naar de Big Ben.

Big Ben
Houses of Parliament, Parliament Square
Westminster, London

[wp_campaign_1]

Selfridges-Londen
Vorige Artikel

Chez-Bruce-Restaurant-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen