Bezienswaardigheden
2 min leestijd

British Museum

Uitgelichte afbeelding: British Museum Londen

Het British Museum is het nationale museum van Groot-Brittanie en heeft een van de grootste collecties ter wereld met miljoenen objecten.

Wat is het British Museum in Londen?

Het British Museum in Londen is met vijf miljoen bezoekers per jaar een van de populairste attracties in de Engelse hoofdstad. Het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk heeft een indrukweekende collectie die onder andere stenen werktuigen, handschriften, sieraden, postzegels, munten en penningen, vazen, reliëfs, tekeningen en prenten en voorwerpen uit diverse oudheden bevat. De beroemde Elgin Marbles en de Steen van Rosetta behoren tot de hoogtepunten van de collectie.

Alleen al het indrukwekkende dak in het Great Courts gedeelte van het British Museum is een bezoekje waard. De kap bevat 3312 glasplaten, waarvan geen enkele hetzelfde is.

Openingstijden British Museum

Het British Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur en de toegang tot het museum is gratis, alhoewel er soms voor tijdelijke tentoonstellingen betaald moet worden.

Vervoer naar het British Museum

De metrostations Holborn (500 meter), Russel Square (800 meter) en Goodge Street liggen in de nabijbeid van het museum. De buslijnen 1, 7, 8, 10, 14, 19, 24, 25, 29, 38, 55, 59, 68, X68, 73, 91, 98, 134, 168, 188, 242 en 390 stoppen ook in de buurt van het British Museum.

Online Museum Shop

Dit Londense museum heeft ook een online shop, waar je terecht kunt voor boeken, authentieke replica’s, afdrukken, prachtige sieraden, producten gerelateerd aan bepaalde tentoonstellingen en meer. Het British Museum is in staat om wereldwijd te verzenden, inclusief Nederland en België.

British Museum Londen
The-Comedy-Store-Londen
Vorige Artikel

Bibendum-Oyster-Bar-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen