Bezienswaardigheden
2 min leestijd

Churchill War Rooms

Winston Churchill

De Churchill War Rooms is een museum in Londen en een van de onderdelen van het Imperial War Museum. De Churchill War Rooms bestaat uit de Cabinet War Rooms en het Churchill Museum.

Cabinet War Rooms

De Cabinet War Rooms is een historisch ondergronds complex, dat in de Tweede Wereldoorlog het commandocentrum van het Britse oorlogskabinet herbergde. Ten tijde van deze oorlog was Sir Winston Churchill premier van Groot Brittanie en de leider had in dit complex ook zijn kantoren.

Churchill Museum

In het Churchill museum kun je duizenden foto’s, verhalen, geluiden en films bewonderen over het interessante leven van Winston Churchill, die het Verenigd Koninkrijk door de tweede wereldoorlog heenleidde. Er zijn ook gratis audiotours in het Nederlands te verkrijgen.

Na afloop van je bezoek aan deze Londense attractie, kun je ook de shop van het museum bezoeken, waar een grote selectie aan souvenirs, DVD’s, boeken en CD’s te vinden is. In The Switch Room Cafe kan er genoten worden van een hapje en een drankje.

Openingstijden Churchill War Rooms

De Churchill War Rooms zijn dagelijks geopend van 09.30 uur tot 18.00 uur, de laatste bezoekers worden om 17:00 uur toegelaten. Het museum is volledig toegankelijk voor minder validen.

Het is ook mogelijk om een privé-tour te boeken en de Churchill War Rooms organiseren ook regelmatig speciale evenementen, waarbij de bezoeker bijvoorbeeld mee terug in de tijd wordt genomen.

Het museum ligt in hartje Londen tegenover St. James Park. De Churchill War Rooms is een zeer interessante attractie in Londen, die goed gecombineerd kan worden met een bezoek aan de Houses of Parliament, Westminster Abbey en Downing Street 10.

Vervoer

Met de Underground is het museum te bereiken via de Jubilee-, District- or Circle-line en uitstappen op Westminster of St James’s Park. Met de trein dien je uit te stappen op Charings Cross, vanaf dit station is het nog ongeveer 10 minuten lopen.

De buslijnen 3, 11, 12, 24, 53, 87, 88, 109, 148, 159, 184, 211 en 453 stoppen bij de Churchill War Rooms.

Er zijn is geen specifieke parkeergelegenheid bij de Churchill War Rooms, maar er kan tegen betaling, geparkeerd worden in de omliggende straten.

Hotel-Andaz-Liverpool-Street-Londen
Vorige Artikel

Harrods Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen