London City Airport

London City Airport (LCY) is het enige vliegveld dat in Londen ligt. Het ligt op ongeveer 16 kilometer van het centrum van de Engelse hoofdstad.

Vervoer naar Londen vanaf Londen City Airport

Docklands Light Railway (DLR)

De Docklands Light Railway is een bovengrondse treinsysteem dat Oost-Londen verbindt met de Londense metro. Het London City Airport DLR-station bevindt zich bij de terminal waardoor transport van en naar het vliegveld snel en gemakkelijk is.

De DLR vertrekt vanaf London City Airport elke 8 tot 15 minuten, met een reistijd van minder dan 7 minuten naar Canning Town of Woolwich Arsenal, 22 minuten naar Bank en 17 minuten naar Stratford International (voor het Olympisch Dorp).

Bus

Buslijn 473 rijdt tussen London City Airport, Stratford, Silvertown, North Woolwich en Prince Regent DLR-station.

Buslijn 474 rijdt tussen London City Airport, Canning Town, North Woolwich en East Beckton via Silvertown.

Auto

Op London City Aiport vind je diverse autoverhuurbedrijven. Naast de terminal kan er kort geparkeerd worden, terwijl langer parkeren iets verder van het vliegveld gelegen is, maar nog altijd wel op loopafstand. Je hoeft vantevoren niet voor deze parkeerplaatsen te boeken.

Taxi

De bekende zwarte Londense taxi’s kun je vinden buiten het terminal-gebouw. Een rit naar het centrum van Londen duurt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer 20 GBP.

Airport Hotels

Wil je graag een hotel in de buurt van Londen City Airport (LCY)? Bezoek de <Airport Hotels Londen – pagina voor een selectie van hotels in de buurt van de Londense luchthavens.

Over Londen City
Londen City is de start van je citytrip naar Londen, met informatie over bezienswaardigheden, hotels, vakanties, vervoer, shoppen, uitgaan, tours en tickets, voetbal en nog veel meer!