Home » Informatie » Vervoer » Londen City Airport

Londen City Airport

London City Airport (LCY) is het enige vliegveld dat in Londen ligt. Het ligt op ongeveer 16 kilometer van het centrum van de Engelse hoofdstad.

Vervoer naar Londen vanaf Londen City Airport

Londen City Airport – Docklands Light Railway (DLR)
De Docklands Light Railway is een bovengrondse treinsysteem dat Oost-Londen verbindt met de Londen-City-AirportLondense metro. Het London City Airport DLR-station bevindt zich bij de terminal waardoor transport van en naar het vliegveld snel en gemakkelijk is.

De DLR vertrekt vanaf London City Airport elke 8 tot 15 minuten, met een reistijd van minder dan 7 minuten naar Canning Town of Woolwich Arsenal, 22 minuten naar Bank en 17 minuten naar Stratford International (voor het Olympisch Dorp).
Londen City Airport – Bus
Buslijn 473 rijdt tussen London City Airport, Stratford, Silvertown, North Woolwich en Prince Regent DLR-station.

Buslijn 474 rijdt tussen London City Airport, Canning Town, North Woolwich en East Beckton via Silvertown.

Londen City Airport – Auto

Op London City Aiport vind je diverse autoverhuurbedrijven. Naast de terminal kan er kort geparkeerd worden, terwijl langer parkeren iets verder van het vliegveld gelegen is, maar nog altijd wel op loopafstand. Je hoeft vantevoren niet voor deze parkeerplaatsen te boeken.

Londen City Airport – Taxi

De bekende zwarte Londense taxi’s kun je vinden buiten het terminal-gebouw. Een rit naar het centrum van Londen duurt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer 20 GBP.