Londen Gatwick Airport (LGW) ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad in West Sussex en is na Heathrow de grootste luchthaven in het Verenigd Koninkrijk.

Het vliegveld heeft twee terminals, North en South, die door middel van een monorail met elkaar verbonden zijn. De reistijd tussen beide terminals bedraagt ongeveer 2 minuten.

Vervoer van London Gatwick naar Londen


Trein

De Gatwick Express is de snelste spoorverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Londen. Er rijden elke 15 minuten treinen van en naar London Victoria. Deze treinreis duurt 30 minuten (35 minuten op zondag).

Tickets kunnen gekocht worden in de terminals, op het station, aan boord of online. Ook de treinen van First Capital Connect, Southern en First Great Western stoppen op London Gatwick Airport. Voor deze treinen moet je een ticket kopen voordat je aan boord gaat.

Bus

Er zijn diverse pendeldiensten die je naar hartje Londen vervoeren, zoals National Express en easyBus naar Earls Court/West Brompton.

Regionale bussen stoppen ook op Gatwick. Deze bussen, die stoppen bij beide terminals, rijden naar bestemmingen zoals Crawley, Horley, Redhill en Horsham.

Auto

Op Gatwick Airport zijn er diverse toonaangevende autoverhuurbedrijven, zoals Hertz, Avis en Europcar. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 45 kilometer rijden naar Londen.

Naast de terminals kan er kort geparkeerd worden, terwijl langer parkeren iets verder van het vliegveld gelegen is. Parkeerplaatsen kunnen vantevoren via de website van Gatwick Airport geboekt worden. Tussen de airport en de parkeerterreinen rijdt er een pendeldienst.

Taxi

De officiele taxi-partner van Gatwick Airport is Airport Cars – Gatwick. Taxi’s kunnen vooraf worden geboekt en er kan zowel met cash als creditcard betaald worden. Een rit naar het centrum van Londen duurt een uur en kost ongeveer 95 pond, afhankelijk van uw eindbestemming (plus congestion charge als uw bestemming zich binnen die zone bevindt).

Airport Hotels

Wil je graag een hotel in de buurt van London Gatwick Airport (LGW)? Bezoek de Airport Hotels Londen – pagina voor een selectie van hotels in de buurt van de Londense luchthavens.

Over Londen City
Londen City is de start van je citytrip naar Londen, met informatie over bezienswaardigheden, hotels, vakanties, vervoer, shoppen, uitgaan, tours en tickets, voetbal en nog veel meer!