London Heathrow Airport LHR

London Heathrow Airport (LHR) is het grootste vliegveld van Groot-Brittanie en een van de drukste vliegvelden ter wereld. Heathrow ligt aan de westkant van de Engelse hoofdstad op ongeveer 24 kilometer afstand.

Vervoer van Heathrow Airport naar Londen

Trein

De Heathrow Express is de snelste spoorverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Londen. Er rijden elke 15 minuten treinen van en naar London Paddington. Deze treinreis duurt 15 minuten.

Tickets kunnen gekocht worden op het station, aan boord of online. Als je online je tickets koopt, dan beginnen de prijzen voor een enkeltje bij 5.50 GBP. Dit zijn echter wel prijzen die gelden als er ver vantevoren online een ticket geboekt wordt. Hoe dichter je bij je reisdatum boekt, hoe hoger de prijs vor je treinticket naar Londen.

De Heathrow Connect treinen verbinden het vliegveld met de lokale treinstations in West-Londen.

Bus

De bussen van National Express vervoeren je naar hartje Londen. Een uitgebreid lokale bus-netwerk biedt een low-cost verbinding tussen Heathrow en West-Londen.

Auto

Op London Heathrow Airport vind je diverse toonaangevende autoverhuurbedrijven, zoals Hertz, Avis, Budget en Europcar. Het vliegveld ligt dicht bij de M4 en M25 die naar Londen leiden.

Taxi

De bekende Londense zwarte taxi’s stoppen bij de taxistandplaatsen buiten alle Heathrow terminals. De reis naar het centrum van Londen kost tussen de 50 en 55 GBP en duurt meestal tussen de 30 minuten en een uur.

Airport Hotels

Wil je graag een hotel in de buurt van London Heathrow Airport (LHR)? Bezoek de Airport Hotels Londen – pagina voor een selectie van hotels in de buurt van de Londense luchthavens.

Over Londen City
Londen City is de start van je citytrip naar Londen, met informatie over bezienswaardigheden, hotels, vakanties, vervoer, shoppen, uitgaan, tours en tickets, voetbal en nog veel meer!