Londen Stansted Airport

London Stansted Airport (STN) ligt op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad in Essex. Het is het op twee na drukste vliegveld van Londen, met dagelijks 140 vluchten naar 30 bestemmingen.

Vervoer naar Londen

Trein

De Stansted Express is de snelste spoorverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Londen. Er rijden elke 15 minuten treinen van en naar London Liverpool Street. Deze treinreis duurt 46 minuten.

Tickets kunnen gekocht worden op het station of online. Als je online je tickets koopt, dan kost een enkeltje 20 GBP en een retourtje 27,30 GBP voor volwassen. Voor kinderen dient respectievelijk 10 GBP en 13,65 GBP betaald te worden.

Ook de treinen van National Express East Anglia stoppen op London Stansted Aiport en vervoeren je naar Londen Stratford.

Bus

Er zijn diverse pendeldiensten die je naar hartje Londen vervoeren, zoals National Express, easyBus, Terravisions and Eastend Express.

Regionale bussen stoppen ook op Standsted. Deze bussen rijden naar bestemmingen zoals Southend, Colchester, Harlow en Stevenage.

Auto

Op Stansted Airport zijn er diverse toonaangevende autoverhuurbedrijven, zoals Hertz, Avis, Budget en Europcar. Het vliegveld ligt dicht bij de M11 die naar Londen leidt.

Naast de terminals kan er kort geparkeerd worden, terwijl langer parkeren iets verder van het vliegveld gelegen is. Parkeerplaatsen kunnen vantevoren via de website van Stansted Airport geboekt worden. Tussen de airport en de parkeerterreinen rijdt er een pendeldienst.

Taxi

De officiele taxi-partner van Londen Stansted Airport is Checker Cars. Taxi’s kunnen vooraf worden geboekt en een rit naar het centrum van Londen kost ongeveer 99 pond, afhankelijk van uw eindbestemming.

Airport Hotels

Wil je graag een hotel in de buurt van Londen City Airport (STN)? Bezoek de Airport Hotels Londen – pagina voor een selectie van hotels in de buurt van de Londense luchthavens.

Over Londen City
Londen City is de start van je citytrip naar Londen, met informatie over bezienswaardigheden, hotels, vakanties, vervoer, shoppen, uitgaan, tours en tickets, voetbal en nog veel meer!