Evenementen
2 min leestijd

Leonardo da Vinci tentoonstelling

Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan is de meest complete tentoonstelling van Leonardo da Vinci’s overgebleven schilderijen ooit. Deze tentoonstelling laat schilderijen die nog niet eerder in het Verenigd Koninkrijk te zien waren.

In tegenstelling tot veel andere tentoonstellingen, die zich richten op Da Vinci als een uitvinder, wetenschapper of tekenaar, is dit evenement volledig gewijd aan Leonardo da Vinci als kunstenaar.

De collectie die wordt getoond is ongekend en er zijn werken te zien die onder andere afkomstig zijn van het Louvre in Parijs, de Hermitage in St Petersburg en Pinacoteca Vaticana in Rome.

In het laatste deel van de tentoonstelling kun je een bijna op ware grootte, moderne kopie van Da Vinci’s beroemde werk ‘Laatste Avondmaal’ zien.

De expositie ‘Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan’ is van 9 november 2011 tot en met 5 februari 2012 in de Sainsbury Wing van de National Gallery. De tentoonstelling is dagelijks open van 10:00 tot 18:00, terwijl op vrijdag en zaterdag de deuren open zijn tot 22:00 uur en op zondag tot 19:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 16 GBP, terwijl studenten voor de helft van de prijs naar binnen kunnen.

The National Gallery bevindt zich op Trafalgar Square, dat goed te bereiken is met de District, Circle, Jubilee, Northern, Bakerloo, and Piccadilly Lines. Het Charing Cross treinstation ligt op 250 meter afstand. De buslijnen 3, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 23, 24, 29, 87, 88, 91, 139, 159, 176 en 453 stoppen allemaal in de buurt van Trafalgar Square.

The National Gallery
Leonardo da Vinci: Painter at the Court of Milan
Trafalgar Square
London WC2N 5DN

Gerelateerde artikelen