Blog
2 min leestijd

Londen krijgt Shrek attractie: Shrek’s Far Away Adventure

Vanaf 2015 heeft Londen er een nieuwe attractie bij die gebaseerd is op de populaire Shrek animatie-films: Shrek’s Far Away Adventure.

De attractie zal voor de bezoekers een live interactief avontuur worden, waarin Puss in Boots, Donkey, Fiona en natuurlijk Shrek een hoofdrol zullen spelen. Shrek’s Far Away Adventure zal gebouwd worden op de zuidoever van de Engelse hoofdstad, naast de London Eye en het London Sea Life Aquarium.

DreamWorks Animation, de onderneming achter de kaskraker Shrek, is voor dit initiatief een samenwerking gestart met Merlin Entertainment, een bedrijf dat hun sporen verdiend heeft in het bouwen van pretparken. “Het wordt iets compleet nieuws. Denk aan een theaterachtige belevenis waarbij het publiek onderdeel uitmaakt van het verhaal”, aldus DreamWorks-producer Jeffrey Katzenberg tegenover het Engelse dagblad Daily Mirror. “In de komende negen jaar zullen er in andere steden in de wereld soortgelijke Shrek-attracties verrijzen.”

De eerste Shrek – film was in 2001 te zien en was een kaskraker over de gehele wereld, daarna volgden nog Shrek 2 (2004), Shrek The Third (2007) en Shrek Forever After (2010) die ook een groot succes waren.

Shrek is inmiddels ook in het theater te vinden. Shrek The Musical was enige tijd in Londen in het theater te zien en de cast reist nu door het Verenigd Koninkrijk en doet tijdens hun Shrek The Musical Tour diverse steden in Engeland aan.

Gerelateerde artikelen