Bezienswaardigheden
2 min leestijd

London Eye

London Eye

Op de zuidelijke oever van de Thames, tegenover het Palace of Westminster, staat de London Eye, een reuzenrad van 135 meter hoog. Deze bezienswaardigheid in Londen werd op 31 december 1999 in gebruik genomen en was destijds het grootste reuzenrad ter wereld.

London Eye informatie

Het rad weegt 1700 ton en heeft 32 glazen cabines, die afgesloten zijn. De snelheid van de London Eye bedraagt 0,26 meter per seconde, wat inhoudt dat een rondje met het reuzenrad een half uur duurt. Bovenin het rad heeft men een prachtig uitzicht over Londen. Bij helder weer zie je onder andere de belangrijkste bezienswaardigheden in de Engelse hoofdstad, sportstadions, diverse luchthavens en de omgeving van Londen.

Ook biedt men bezoekers speciale arrangementen, zoals bijvoorbeeld voor vrijgezellenfeesten, verjaardagen, bruiloften, maar ook onder andere een een Champagne Experience of een meer intiem rondje met Cupid’s Capsule.

Met New Year’s Eve (Oud & Nieuw) vindt er bij het reuzenrad aan de Thames een grote vuurwerkshow plaats, waar zo’n 250.000 feestvierders op af komen.

Openingstijden London Eye

De London Eye is geopend van 10:00 uur tot 20:30 uur van januari tot en met maart en van september tot en met december. In de maanden april tot en met juni is het reuzenrad open tot 21:00 terwijl in de zomermaanden juli en augustus het rad blijft draaien tot en met 21:30 uur.

Deze bezienswaardigheid in London ligt op loopafstand van de metro stations Waterloo, Embankment, Charing Cross en Westminster. Als je met de trein reist, dan dien je uit te stappen op Waterloo station of Charing Cross.

Vervoer naar London Eye

De meeste toeristische bussen stoppen bij de London Eye, terwijl je met de reguliere Londense buslijnen 77, 211 en 381 naar het reuzenrad kunt reizen.

Als je lange rijen bij deze populaire attractie wil ontwijken, dan kun je vantevoren via de website van London Eye tickets boeken.

Sea Life London Aquarium

Direct naast London Eye ligt Sea Life London Aquarium, een geliefde attractie in de hoofdstad en de thuisbasis van een van de grootste Europese collecties van maritiem leven van over de gehele wereld. De attractie is verdeeld over veertien thema’s over drie verdiepingen. Een prima mogelijkheid om een bezoek aan London Eye met een bezoek aan Sea Life London Aquarium te combineren!

[wp_campaign_1]

Christmas-in-Regent-Street
Vorige Artikel

St Pauls Cathedral Millenium Bridge
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen