Bezienswaardigheden
2 min leestijd

London Transport Museum

London-Transport-Museum

Het London Transport Museum is gevestigd in een mooie historische remise met glazen dak en gietijzeren pilaren aan de rand van Covent Garden en laat het erfgoed aan transportmiddelen van de Engelse hoofdstad zien.

Zo kun je in het prachtige monumentale gebouw van het museum onder andere bussen, metro’s, trams en paardentrams bekijken, terwijl de collectie ook een grote hoeveelheid kunstwerken, affiches, foto’s, kaarten, uniformen en technische tekeningen bevat.

De uitgebreide collectie van het London Transport Museum, dat ook bekend staat als LT Museum, vormt het meest uitgebreide overzicht van openbaar vervoer ter wereld. Na afloop kun je souvenirs of een ander aandenken kopen in de museum-shop of iets drinken of eten in het stijlvolle Upper Deck café and bar.

Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, alhoewel men met een rolstoel tot sommige historische voertuigen in de collectie geen toegang heeft.

In Acton is het London Transport Museum Depot gevestigd en dit depot wordt regelmatig voor bezoekers geopend.

Vervoer naar London Transport Museum

Het museum, in hartje Londen, is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. De buslijnen RV1, 4, 11, 15, 23, 26, 76 172, 243 en 341 stoppen vlakbij het London Transport Museum. Het Underground station Covent Garden ligt op 3 minuten lopen van het LT museum.

Deze attractie in Londen is open van 10:00 tot 18:00 uur op maandag tot en met donderdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag opent het museum om 11:00 haar deuren. Op alle dagen worden de laatste bezoekers om 17:15 uur toegelaten.

Markten in Londen
Vorige Artikel

Club-Aquarium-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen