Sport
3 min leestijd

Lord’s Cricket Ground – Home of Cricket

Cricket Stadion

Het cricket-stadion Lord’s Cricket Ground in St. John’s Wood, Londen heeft een capaciteit van 28.000 toeschouwers. Het is mogelijk om dit stadion te bezoeken.

Home of Cricket

Het beroemde cricket-stadion wordt door cricket-fans wereldwijd ook wel ‘Home of Cricket’ genoemd. Lord’s Cricket Ground is vernoemd naar de oprichter, Thomas Lord, en veel nationale en internationale cricket-spelers zien het spelen op ‘Lord’s’ als een van de hoogtepunten in hun carriere.

De historie van het stadion gaat terug tot 1814 en door de jaren heen hebben vele clubteams en nationale teams op de voor cricketers ‘heilige’ grond gespeeld. Het is intussen de thuishaven van The Cricket Club van Middlesex County, Cricket Board van Engeland en Wales en de European Cricket Council. De wereldwijde organisatie International Cricket Council was voor vele jaren ook een prominente bewoner van Lord’s Cricket Ground, maar intussen zijn een aantal afdelingen verhuisd naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Rondleiding Lord’s Cricket Ground

Wil je graag een rondleiding over Lord’s Cricket Ground? Dat is mogelijk! Een tour onder leiding van een deskundige gids duurt ongeveer anderhalf uur en tijdens deze cricket-rondleiding bezoek je onder andere het museum, de beroemde Long Room, het paviljoen, de kleedkamers, de Mount Stand en de Grand Stand, het media-centrum en de Lord’s Cricket Ground rondleiding eindigt in de Lord’s Shop, waar je diverse cricket-souvenirs kunt aanschaffen.

Ben je na de tour over Home of Cricket hongerig geworden? In the Lord’s Long Room kun je genieten van een typisch Britse afternoon tea, terwijl je diverse alcoholische en non-alcoholische dranken en pub-maaltijden kunt nuttigen in de Lord’s Tavern Bar.

Andere sporten op Lord’s Cricket Ground

Lord’s Cricket Ground is beroemd vanwege cricket, maar wat wellicht minder algemeen bekend is, is het feit dat er in het verleden ook diverse andere sporten in dit cricket-stadium zijn beoefend.

Honkbal-, hockey- en bowls-wedstrijden zijn ook op Lord’s afgewerkt, terwijl bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen de boogschiet-kampioenschappen op Lord’s Cricket Ground werden gehouden.

Lord’s Cricket Ground bezoeken

De beste optie om Home of Cricket te bezoeken is het openbaar vervoer. Reis je met de Underground, dan is de Jubilee-lijn de beste optie. Je stapt uit bij St. John’s Woord Station en dan ben je binnen vijf minuten bij Lord’s Cricket Ground. Baker Street Station (de lijnen Circle, Hammersmith & City, Mtropolitan, Bakerloo en Jubilee stoppen daar) is een goed alternatief. Het is dan wel iets verder lopen, maar meer metro-lijnen stoppen hier en op wedstrijddagen is het op dit metrostation ook minder druk.

Reis je met de trein? Paddington Station ligt op ongeveer 3 kilometer van Lord’s Cricket Ground. Je kunt op Paddington Station uiteraard ook de metro pakken en naar een van de eerder genoemde stations reizen.

Mocht je met de auto zijn of een auto gehuurd hebben, er is beperkte parkeergelegenheid bij Lord’s Cricket Ground, maar wees ervan bewust dat het parkeren behoorlijk prijzig kan zijn.

Het beroemde cricket-stadion Lord’s Cricket Ground in St. John’s Wood in Londen, heeft een capaciteit van 28.000 toeschouwers. Het is mogelijk om dit stadion te bezoeken en een rondleiding te krijgen.

Gerelateerde artikelen