Shoppen
2 min leestijd

Markten in Londen

Markten in Londen

Voor shoppers die op zoek zijn naar koopjes, goedkope kleding, muziek, antiek, handgemaakte artikelen of langs allerhande kraampjes willen slenteren, is Londen met al zijn markten een waar paradijs.

De markten zijn het gehele jaar geopend, ongeacht de weersomstandigheden. Bij sommige markten is het mogelijk om iets van de prijs af te dingen, maar dat is niet gebruikelijk bij alle Londense markten. Ook kan het voordelig zijn om aan het einde van de dag naar de markt te gaan, omdat sommige marktkooplui hun waar dan tegen een lagere prijs aanbieden. Hou er overigens wel rekening mee dat op sommige markten alleen met contant geld betaald kan worden.

Een aantal markten die een shopper in Londen zeker niet mag missen, zijn:

Portobello Market

De Portobello Market is een van de meest beroemde markten in Londen, met een groot aantal kraampjes waar kunst, antiek en handgemaakte artikelen worden verkocht.

Camden Lock Market

Camden Lock Market is een markt, die is verspreid over een aantal sites met winkels en kraampjes die alles verkopen, van antiek tot kleding en van sieraden tot muziek. De beste dag om Camden Lock Market te bezoeken zijn zaterdag en zondag, maar wees voorbereid op een grote menigte, want Camden Lock Market is een van de meest populaire markten in Londen.

Petticoat Lane

Petticoat Lane is de wereldberoemde, levendige zondagmarkt in Londen. Hier vindt u meer dan 1000 kramen met kleding en huishoudelijke artikelen. Petticoat Lane is gespecialiseerd op het gebied van lederwaren.

Borough Market

Borough Market staat ook wel bekend als ‘foodie’s paradise’. Deze markt heeft een gevarieerd aanbod aan kraampjes met voedsel uit onder andere uit Engeland, Italie, Spanje en nog veel meer. Het beste moment om deze markt te bezoeken is zaterdagmorgen.

Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market is gevestigd in een historische Victoriaanse locatie in het hart van de stad en mag met recht voor shoppers een van de kroonjuwelen van Oost-Londen genoemd worden. Deze markt is zeven dagen per week geopend en heeft op sommige dagen een bepaald thema.

Leadenhall Market

Leadenhall Market, in Whittington Avenue, is een overdekte markt, waar je met name terecht kunt voor divers voedsel van goede kwaliteit zoals vlees, vis en groenten. Het beste tijdstip om de markt te bezoeken is rond lunchtijd, als Leadenhall Market ook het meest levendig is.

Durrants-Hotel-Londen
Vorige Artikel

London-Transport-Museum
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen