Bezienswaardigheden
1 min leestijd

National Gallery

National Gallery Londen

De National Gallery in Londen is een van de beroemdste musea ter wereld en ligt op een prachtige locatie, direct aan het beroemde Londense plein Trafalgar Square.

Informatie National Gallery

Het museum is in 1824 opgericht en toont een zeer uitgebreide collectie schilderijen uit diverse periodes tussen 1250 en 1900. De National Gallery heeft onder andere schilderkunst van Leonardo da Vinci, Rembrandt, Vincent van Gogh, Rubens, Johannes Vermeer, Claude Monet, William Wright, Pierre-Auguste Renoir en Sandro Botticelli.

Voor bezoekers die van culturele bezienswaardigheden in Londen houden, is een bezoek aan de National Gallery zeker een must. Het verdient, in verband met de uitgebreide collectie van het museum, wel de aanbeveling om hier voldoende tijd voor uit te trekken.

De toegang tot het museum is gratis; voor speciale tentoonstellingen wordt wel een toegangsprijs geheven.

Vervoer naar National Gallery

The National Gallery is goed te bereiken met het Londense openbaar vervoer. De District, Circle, Jubilee, Northern, Bakerloo, and Piccadilly Lines stoppen in de nabijheid van het museum. Het Charing Cross treinstation ligt op 250 meter afstand. De buslijnen 3, 6, 9, 11, 12, 13, 15, 23, 24, 29, 87, 88, 91, 139, 159, 176 en 453 stoppen allemaal in de buurt van Trafalgar Square.

The National Gallery
Trafalgar Square
London WC2N 5DN

Gerelateerde artikelen