Shoppen
2 min leestijd

Old Spitalfields Market

Old-Spitalfields-Market-Londen

Old Spitalfields Market in Londen is gevestigd in een historische Victoriaanse locatie in het hart van de stad en mag met recht voor shoppers een van de kroonjuwelen van Oost-Londen genoemd worden.

Deze markt is een ‘must’ voor zowel toeristen als inwoners van Londen zelf. Er is voor ieder soort shopper wel wat te vinden, van mooie jurkjes tot originele t-shirts en van handwerk van getalenteerde kunstenaars tot lekker eten uit elke windstreek van de wereld. Daarnaast zijn er in de omgeving ook interessante winkels te vinden, zoals bijvoorbeeld Komodo, Absolute Vintage en Blondie.

Old Spitalfields Market is zeven dagen per week geopend, waarvan donderdag, vrijdag en zondag de drukste dagen zijn. Op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag vind je er marktkramen met een breed assortiment aan spullen, van kleding en schoenen tot cadeau-artikelen en curiosa. Op donderdag komen verzamelaars en liefhebbers van antiek aan hun trekken op de Old Spitalfields antiekmarkt, deze markt wordt ook druk bezocht door toeristen. Vrijdag is de dag voor kleding-shoppers en kunstliefhebbers, terwijl op elke eerste en derde vrijdag van de maand er op de Old Spitalfields Market ook een muziekmarkt is, voor de liefhebbers van vinyl en diverse muziekstijlen een ware must!

Modeliefhebbers kunnen de markt het beste op zondag bezoeken. Old Spitalfields Market is dan een platform voor talentvolle ontwerpers en kun je originele kleding vinden, die maar in beperkte oplage te verkrijgen is. Daarnaast vind je op zondag ook diverse kraampjes met lekker eten, meubels en kunst.

De markt is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 09:00 tot 18:00, op donderdag van 08:00 tot 19:00, zaterdag van 11:00 tot 17:00 en op zondag kun je de Old Spitalfields Market bezoeken van 09:00 tot 17:00 uur.

De dichtstbijzijnde metrostations zijn Liverpool Street en Aldgate East, beide op ongeveer 5 minuten. Vanaf de stations Moorgate en Old Street is het ongeveer 15 minuten wandelen. De buslijnen 8, 26, 48, 78, 149 en 242 stoppen ook in de buurt van Old Spitalfields Market.

 Locatie Old Spitalfields Market:


Grotere kaart >>

Gerelateerde artikelen