Musicals
2 min leestijd

Phantom of the Opera

Phantom of the Opera is de epische, wereldberoemde en meervoudige award-winning musical van Andrew Lloyd Webber over het fantoom die uit de krochten van het operagebouw in Parijs te voorschijn komt en alles terroriseert in een poging om Christine, zijn protégé, de leading lady van de Parijse opera te maken.

The Phantom of the Opera is een waar fenomeen in de wereld van de musicals en de show beschikt over een aantal van de meest buitensporige decors, special effects en kostuums die ooit voor een theatershow zijn ontworpen.

Deze tweeenhalf uur durende show ging in oktober 1986 in West End in premiere en is na meer dan 25 jaar en meer dan 5000 voorstellingen nog steeds een van de populairste musicals in Londen.

Op donderdag en zaterdag is er een matinee-voorstelling, die om 14:30 uur begint. Daarnaast is Phantom of the Opera te zien van maandag tot zaterdag in een avondvoorstelling die om 19:30 uur begint.

The Phantom of the Opera is in Londen te zien in Her Majesty’s Theatre in de Haymarket in de City of Westminster.

Dit historische gebouw stamt uit 1705 en na een brand werd het in 1877 als Her Majesty’s Theatre heropend. Her Majesty’s Theatre ligt op ongeveer 250 meter afstand van het Piccadilly metro station (Piccadilly en Bakerloo Lines). Charing Cross is het dichtstbijzijnde treinstation.

Locatie van Phantom of the Opera in Her Majesty’s Theatre in Londen:

57 Haymarket
London, SW1Y 4QL


Grotere kaart >>

Gerelateerde artikelen