Bezienswaardigheden
2 min leestijd

Science Museum

Science-Museum-Londen

Het Science Museum in Londen werd in 1857 opgericht als onderdeel van het South Kensington Museum, maar ging in 1909 als zelfstandig museum verder.

Tegenwoordig is het Science Museum de populairste bestemming in het Verenigd Koninkrijk als het gaat om wetenschap, technologie, geneeskunde en design. Per jaar worden dan ook 2,7 miljoen bezoekers verwelkomd. Wereldwijd is het museum bekend vanwege haar historische collecties, interessante tentoonstellingen en inspirerende galerieƫn.

Wat is er te zien in het London Science Museum?

Het Science Museum heeft meer dan 300.000 items in haar collectie, variĆ«rend van wetenschap en ICT tot geneeskunde en technologie.Ā De bibliotheek van het Science Museum is een van de grootste bibliotheken ter wereld op het gebied van de geschiedenis van wetenschap en technologie. De collectie is voor iedereen gratis te bekijken.

Deze populaire bestemming kun je vinden in Exhibition Road, South Kensington. Het museum is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur, de laatste bezoekers worden om 17:15 uur toegelaten. Van 24 december tot en met 25 december is het Science Museum gesloten.

De toegang is gratis, alhoewel er wel betaald dient te worden voor de IMAX bioscoop, flight simulator en sommige speciale tentoonstellingen.

Vervoer naar Science Museum

Met het openbaar vervoer is het Science Museum in Londen goed te bereiken:

Met de metro

Het dichtstbijzijnde metrostation is South Kensington, op 10 minuten lopen van het museum. De District-, Circle- en Piccadilly-lijnen stoppen bij South Kensington

Ook het Gloucester Road metrostation ligt op loopafstand. Vanaf dit station is het ongeveer 15 minuten lopen. De metrolijnen Circle, District en Piccadilly stoppen op Gloucester Road.

Met de bus

Buslijnen 14, 49, 70, 74, 345, 360, 414, 430 en C1 stoppen bij South Kensington, terwijl de buslijnen 9, 10, 52, 452 en 70 bij de Royal Albert Hall op Kensington Gore stoppen, vanwaar het vijf minuten lopen is naar de zuidelijke ingang van het museum.

Met de auto

Bij het museum is er beperkte parkeergelegenheid.In Exhibition Road zijn ook een aantal parkeerplaatsen met parkeermeters te vinden.

Dim-Sum-New-World-Londen
Vorige Artikel

Harvey-Nichols
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen