Bezienswaardigheden
3 min leestijd

Sea Life London Aquarium

Sea Life London Aquarium

Londen heeft tijdens een city trip veel te bieden en een van de populairste attracties in de hoofdstad van Engeland is Sea Life London Aquarium.

Wat is Sea Life London Aquarium?

Sea Life London Aquarium is de thuisbasis van een van de grootste Europese collecties van maritiem leven van over de gehele wereld. De attractie is verdeeld over veertien thema’s over drie verdiepingen.

In meer dan 2 miljoen liter water, kun je meer dan duizend dieren, 500 verschillende soorten leven uit diverse oceanen, zoals bijvoorbeeld zeesterren, roggen, zeeschildpadden en zeepaardjes zien. Bovendien zijn er in totaal meer dan 40 haaien te zien. De Shark Walk is een van de plekken die je absoluut moet zien in het aquarium, je staat dan op een zwevend glazen platform en ziet de haaien onder je zwemmen.

Vervoer naar Sea Life London Aquarium

Het Sea Life Aquarium is gelegen op de zuidelijke oever van Theems. Het aquarium is te vinden in het County Hall-gebouw, dat gelegen is naast de London Eye, het grote reuzenrad. Big Ben en de Houses of Parliament liggen op loopafstand van deze attractie.

Er zijn verschillende manieren om naar het London Aquarium te gaan, maar de beste manier is het openbaar vervoer.

Met de metro

Westminster en Waterloo zijn de dichtstbijzijnde metrostations. Vanaf Westminster, neem je de uitgang naar Westminster Bridge, de brug over en loop in de richting van de London Eye. Vanaf Waterloo volg je de borden naar South Bank en loop dan naar London Eye.

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Waterloo-East. Volg de borden naar South Bank en loop naar London Eye. Charing Cross station ligt ook dicht bij Sea Life London. Neem de Hungerford bridge-uitgang, volg de borden Jubilee Gardens en loop dan in de richting van London Eye.

Met de bus

Alle toeristische bussen stoppen dicht bij het aquarium.

Verder stoppen er ook diverse Londense busdiensten in de buurt van het Sea Life London Aquarium. De volgende buslijnen rijden van en naar het gebied rondom het acquarium: 12, 53, 59, 76, 77, 148, 159, 211, 341 of RV1. Bussen 1, 4, 26, X68, 76, 168, 171, 172, 176, 188, 243, 507 en 638 stoppen bij Waterloo Road, dat op korte loopafstand van Sea Life ligt.

Met de auto

Als je met de auto wil gaan, houdt dan rekening met de Londense Congestion Charge, die loopt van maandag tot vrijdag. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn op de South Bank in de Royal Festival Hall en de ondergrondse parkeergarage bij Waterloo Station.

Openingstijden en toegangsprijs

Sea Life London Aquarium is geopend van maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 18:00 uur. De laatste entree is om 17.00 uur. Van vrijdag tot en met zondag opent deze populaire attractie in Londen haar deuren en sluit het aquarium om 19:00 uur, je moet dan wel om uiterlijk 18:00 uur binnen zijn.

Kinderen jonger dan twee jaar hebben gratis toegang tot Sea Life London. Tickets kosten 28 GBP, als je vantevoren je ticket bestelt. Sea Life London Aquarium biedt ook combi-kaarten, priority-, familie- en VIP-tickets.

Harvey-Nichols
Vorige Artikel

Cafe-de-Paris-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen