Bezienswaardigheden
2 min leestijd

St Paul’s Cathedral

St Pauls Cathedral Millenium Bridge

St Paul’s Cathedral, met zijn indrukwekkende en wereldberoemde koepel, is een kathedraal op Ludgate Hill in de Londense binnenstad, de City.

Informatie St Paul’s Cathedral in Londen

De koepel is 108 meter hoog, waardoor St Paul’s Cathedral vroeger een prominente plek had in de skyline van Londen. Er kunnen in de koepel drie gallerijen bezocht worden, Stone Gallery, Golden Gallery en Whispering Gallery, waarbij de laatste het populairste is bij toeristen omdat men elkaar, al pratende langs de muur, op grote afstand kan horen. Bovenin de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de Engelse hoofdstad.

De bouw van een plaats ter ere van Saint Paul begon al in 604, maar door onder andere brand, verwoesting door Noormannen en blikseminslag werd de kathedraal diverse malen herbouwd. De bouw van het huidige gebouw, ontworpen door de beroemde architect Sir Christopher Wren, begon in 1675 en de bouw werd voltooid in 1710.

St Paul’s is ook de laatste rustplaats van vooraanstaande Engelse personen, zoals admiraal Nelson en Winston Churchill. Daarnaast was de kathedraal ook het decor van diverse koninklijke gebeurtenissen, zoals het huwelijk tussen Prins Charles en Lady Diana en heeft Queen Elizabeth diverse verjaardagen en jubileums in St Paul’s Cathedral gevierd.

Naast het bezoeken van de koepel en de crypte, kun je ook een touchscreen multimedia tour doen of een film bekijken over de meer dan 1400 jarige geschiedenis van de kathedraal. Aan de bezoekers die van een hapje of een drankje willen genieten is ook gedacht: in zowel The Cafe at St Paul’s als ook The Restaurant at St Paul’s kun je genieten van typische Engelse lekkernijen.

Vervoer naar St Paul’s Cathedral Londen

Met de metro kun je het beste naar het station St Paul’s gaan (Central Line), maar ook Mansion House en Cannon Street (District en Circle Lines) liggen op loopafstand. Met de trein zijn de stations London Bridge (20 minuten wandelen), Cannon Street (8 minuten) en Blackfriars (5 minuten de beste opties). Diverse buslijnen (4, 11, 15, 23, 25, 26, 100 en 242) stoppen bij de ingang van St Paul’s Cathedral.

St Paul’s Cathedral
St Paul’s Churchyard
London, EC4M 8AD

[wp_campaign_1]

Gerelateerde artikelen