Bezienswaardigheden
2 min leestijd

Tower Bridge

Tower Bridge Londen

De Tower Bridge is de bekendste brug in Londen, een van de beroemdste bruggen ter wereld en zeker een van de bezienswaardigheden in de Engelse hoofdstad die niet mag ontbreken tijdens je Londen-city trip.

Historie van de Tower Bridge in Londen

Tijdens je bezoek kun je onder andere een tentoonstelling over de historie van Tower Bridge bezoeken. De geschiedenis van deze Londense brug gaat terug naar 1894 en is vernoemd naar de nabijgelegen Tower of London. Bovendien wordt op de tentoonstelling uitgelegd hoe de brug werkt. Daarnaast is het mogelijk om ook de verbindingsgangen en de prachtige 19e-eeuwse machinekamers te verkennen.

De hoofdingang voor de Tower Bridge tentoonstelling bevindt zich in de noordwestelijke toren van de brug. De Tower Bridge tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk.

Op bepaalde tijden gaat de brug omhoog of omlaag om cruise-schepen of andere vaartuigen door te laten. Via deze website kun je zien wanneer Tower Bridge open gaat.

Vervoer naar Tower Bridge

Met de Underground bereik je Tower Bridge via de stations Tower Hill (District en Circle Line) of Londen Bridge (Northern en Jubilee Line). Beide stations liggen op loopafstand. De buslijnen 15, 42, 78,100, RV1 hebben een halte vlak bij de brug.

Met de DLR-trein is Tower Bridge ook goed te bereiken via de stations Londen Bridge, Tower Gateway en Fenchurch Street. Indien je met de auto reist, dan is er parkeergelegenheid in de Tower Hill Coach and Car Park in 50 Lower Thames Street.

Shrek-The-Musical-Londen
Vorige Artikel

Arsenal Emirates Stadium Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen