Bezienswaardigheden
3 min leestijd

Tower of London

Tower of Londen

De Tower of London is een van de bekendste attracties in de Engelse hoofdstad en deze bezienswaardigheid heeft een lange historie.

Geschiedenis Tower of London

In 1080 begon Willem de Veroveraar met het bouwen van een massieve stenen toren in het centrum van zijn Londense fort en tijdens de eeuwen die daarop volgden voegden diverse monarchen diverse bouwwerken aan het fort toe.

Door de jaren heen heeft de Tower of London diverse functies gehad, zoals een fort en een paleis. In de meer recente historie werd deze bezienswaardigheid tijdens de twee wereldoorlogen gebruikt als gevangenis en plaats waar personen geexecuteerd worden.

Tegenwoordig is de Tower of Londen een van ’s werelds grootste toeristische attracties en een World Heritage Site van de UNESCO, die jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers uit de hele wereld trekt. Deze trekpleister is ook bekend vanwege de Britse kroonjuwelen die er te bewonderen zijn, maar tot de collectie behoren onder andere ook martelwerktuigen en het bed van King Edward I.

Prijzen en openingstijden Tower of London

De Tower of London heeft openingstijden voor de zomerperiode en de wintermaanden. Van maart tot en met oktober is deze bezienswaardigheid in Londen open op zondag en maandag van 10:00 uur tot en met 17:30 uur, van dinsdag tot en met zaterdag is deze Londense attractie geopend vanaf 09:00 uur tot en met 17:30 uur. Op alle dagen worden de laatste bezoekers om 17:00 uur toegelaten.

Van november tot en met februari kent de Tower of London dezelfde openingstijden, maar sluiten ze haar deuren een uur eerder dan in de zomerperiode.

Voor de hongerige bezoekers zijn er diverse kiosken waar snacks en maaltijden genuttigd kunnen worden.

In tegenstelling tot veel andere museums in Londen, is Tower of Londen niet gratis. Kinderen tot 5 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene deze attractie gratis bezoeken. Kids tot 16 jaar dienen een toegangsprijs te betalen van 10,75 GBP, terwijl volwassen 21.50 GBP dienen te betalen.

Vervoer naar Tower of London

Met de metro (District en Circle Lines) dien je bij Tower Hill uit te stappen. Vanaf het station dien je dan de borden te volgen naar Tower of Londen, dat op ongeveer vijf minuten loopafstand ligt. Met de trein dien je uit te stappen bij Fenchurch Street of London Bridge, terwijl je met de DLR bij Tower Gateway Station de trein verlaat.

Alle toeristische bussen stoppen bij deze beroemde bezienswaardigheid in Londen, maar je kunt ook de reguliere buslijnen 15, 42, 78, 100 en RV1 nemen. Er is geen specifieke parkeergelegenheid bij de Tower of London, maar op twee minuten lopen ligt een parkeerterrein bij Lower Thames Street. Hou er wel rekening mee dat Tower of London in de Congestion Charging Zone ligt.

The Tower of London
London, EC3N 4AB

Roka-Restaurant-Londen
Vorige Artikel

Church-Street-Hotel-Londen
Volgende Artikel

Gerelateerde artikelen