Sport
2 min leestijd

Wimbledon Tennis Museum

Het Wimbledon Tennis Museum in Londen is een must voor iedere sportliefhebber en tennisfan!

Wimbledon Lawn Tennis Museum

In het Wimbledon Lawn Tennis Museum, zoals het voluit heet, kun je ontwikkeling van deze populaire sport zien, van een spel dat als tijdverdrijf in Engelse tuinen werd gespeeld tot en met de mondiale sport die het tegenwoordig is. De bezoeker van het Wimbledon Museum kan onder andere gedenkwaardige momenten opnieuw beleven, tennis-kleding en –uitrusting zien, diverse trofeeen bekijken en nog veel meer. Daarnaast is het ook mogelijk om een Wimbledon Tour te boeken.

Tennis Historie en Verleden

De  memorabilia in het Wimbledon tennis museum collectie gaan terug tot 1555 en ook items van het eerste toernooi uit 1877 zijn in het Wimbledon Lawn Tennis Museum in Londen te zien.

Ook is er uitgebreide aandacht voor de sterren uit het verleden en heden. Zo zijn er items te zien van onder andere Andy Muray, Martina Navratilova, Roger Federer en Pete Sampras.

De Wimbledon Tour

Het Wimbledon Lawn Tennis Museum biedt ook een tour aan, die je een kijkje achter de schermen biedt. Zo kunnen onder andere de voorzieningen die worden gebruikt tijdens de Wimbledon Tennis Championships bezocht worden, zoals de Millennium Building, de Press Interview Room, het beroemde Centre Court en de Picnic Terrassen. Voor met een visuele of slechthorende tennisfans, zijn er audiogidsen of tablets beschikbaar.

Transport naar Wimbledon Museum

Het wordt aanbevolen om met het openbaar vervoer naar het Wimbledon Lawn Tennis Museum te reizen. Voor auto’s is er slechts beperkte parkeergelegenheid beschikbaar. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met de metro (District Line of de Northern Line), bus (# 493) of met de trein (Wimbledon Station).

Openingstijden Wimbledon Museum

Het Wimbledon Lawn Tennis Museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur, maar houd er rekening mee dat het museum is gesloten op 25 en 26 december en op Nieuwjaarsdag. Tijdens het Wimbledon tennistoernooi is het museum wel open,  maar er zijn geen rondleidingen en het is dan ook niet mogelijk om toegang te krijgen tot het centre court en andere faciliteiten.

Gerelateerde artikelen